2015. október 27., kedd

Egyetemista filmek

Rád vagyok kattanva (2000)

Down to you


Első szerelem. Al (Freddie Prinze Jr.) épp most esik át rajta. Megtudja, milyen durván földhöz tudja vágni az embert. Csak piál és dumál a haverokkal valami lepattant lebujban. Monk például épp azt közli, hogy egy pornófilmben hegesztett két és fél rugóért, aztán fogad Hicksszel, hogy nem tudja felszedni azt a helyes kis csajt. Al közben meg csak nézi, hogy ezek mekkora idióták, de a szájára fagy a mosoly, amikor a zenegépnél meglátja Imogent (Julia Stiles), és eláll a lélegzete, másról nem is beszélve.

Pasik és csajok (2000)

Boys and girls


Jennifer (Claire Forlani) és Ryan (Freddie Prinze Jr.) ugyanarra az egyetemre járnak. Már gyerekkoruk óta ismerik egymást, de sosem figyeltek fel igazán a másikra. Jennifer művelt és szórakoztató, független lány, míg Ryan komoly mérnökpalánta, aki örökké valami fontos terven dolgozik éppen. Barátság szövődik közöttük, megosztják örömeiket és szerelmi kudarcaik történetét. A lány Itáliába készül diploma után. Mindkettejük meglepetésére együtt maradnak egy éjjel. Jennifer javasolja, maradjanak továbbra is csak barátok. Késő, Ryan már belészeretett. Vissza lehet-e táncolni a vonalról, mely a férfi és nő közötti barátság határát jelenti? Erre az örök kérdésre próbál válaszolni a friss, fiatalos lendületű vígjáték.

Doktor Szöszi (2001)

Legally blonde


Elle (Reese Witherspoon), a suli legszőkébb és legcserfesebb nője rájön, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. A szerelme elhagyja, mert politikusi pályára készül, és komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle elhatározza, hogy bosszút áll. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, a rózsaszín micisapkái, magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, minden megváltozik körülötte.

A vonzás szabályai (2002)

The rules of attraction


A keserédes történet Camden kollégiumában, a kicsi, gazdag, független művészeti egyetemen játszódik valahol Új-Angliában és annak keringő "ember-bolygóin". A szereplők egyesével és együtt próbálnak kiutat találni a drog, az alkohol és a szex által átitatott campus partik, úgymint a Világ Vége Parti, a Dögös Dugós Parti és a Szombat Esti Parti Előtti Parti végtelen köréből. De az emberi természet meghatározza, hogy az igazán tökéletlen világban mindig a vonzás szabályai érvényesülnek, és a koedukált kollégium lakói között az első szabály, hogy nincs szabály.

Buliszervíz (2002)

Van Wilder: Party Liaison


Van Wilder (Ryan Reynolds) imád egyetemre járni. Ezért nem hajlandó befejezni és ezért kezdi már a hetedik évét az ódon falak között a régi és egyetlen céllal: mindenképpen elkerülni a diplomát és a felnőtt életet! Nincs is ebben semmi meglepő, a megnyerő fiatalember az egyetem királya. Ő szervezi a legjobb bulikat, ő issza a legtöbbet, őt tisztelik az elsőéves srácok és az ő lába előtt hevernek (vagy térdelnek) a lányok. Imádja a botrányt, szereti az őrült hangulatot, lelkesedik, ha sok sört lát egy helyen és az ellen sem tiltakozik, ha a söröshordót a helyi szépségkirálynő csapolja neki. Csak a tanárok nem tudják elviselni. Megesküsznek, hogy mindenáron megszabadulnak tőle: levizsgáztatják. És mert a baj nem jár egyedül, az egyetemi lap ifjú újságírónője (Tara Reid) is színre lép, hogy kérdéseivel zaklassa az aranyifjút.

Én és a hercegem (2004)

The prince & me


Egy átlagos, őrült, motorbicikli-rajongó és mindenféle vadságból szívesen részt vállaló amerikai egyetemista lány (Julia Stiles) bajba kerül. Szerelmes lesz. Pedig eddig a szülővárosában ő volt "az utolsó el nem jegyzett lány". A srác, akivel együtt dolgozik az egyetemi büfében először nagyon utálatos. Azután segít a lánynak felkészülni a Shakespeare-szemináriumára (valahogyan nagyon sokat tud a dán hercegekről), a lány pedig segít a kémia leckéjében és hamarosan egymásba szeretnek. Élnének is boldogan tovább, ha a srácról ki nem derülne, hogy ő a dán főherceg, aki a lesifotósok elől menekült Wisconsinba. A lány zavarba jön, megsértődik és szakítana, de nem bír. Inkább elmegy Dániába, hogy kinyomozza, milyenek a főhercegek a vén Európában, és vajon milyen lehet főhercegnének, vagy később királynénak lenni arrafelé.

Fejjel a bajnak (2004)

First daughter



Nehéz a kamaszok sorsa. A szülők többnyire szeretnék mindentől megóvni gyereküket. A póráz mindig rövidebb, a pénz mindig kevesebb, a megértés pedig szűkösebb, mint kellene. Sam (Katie Holmes) természetesen ahogy lehet, egyetemre menekül az otthon melege elől. Igaz, ő rosszabb helyzetben van a kortársainál. Nála az otthon ugyanis a Fehér Házat, az apa pedig az Egyesült Államok elnökét jelenti. Szegény lány nem vágyik másra, csak arra, ami járna neki: bulikra, pasikra, szórakozásra. De hogyan lehet úgy élni, ha minden titkos randira tíz testőr kíséri az embert?

Szabadság, szerelem (2004)

Chasing liberty


Hemzsegnek a férfiak Anna (Mandy Moore) életében. Más kérdés, hogy ők a biztonsági szolgálat emberei, és az a dolguk, hogy megvédjék a bajtól az elnök egy szem lányát. Persze ezzel teljesen lehetetlenné teszik, hogy Anna a normális tinédzserek életét élje. Egyszer aztán betelik a pohár. Amikor apja titokban titkos ügynökök garmadát állítja a diszkóba menő lányra, Anna bosszúból kicselezi kísérőit, és megszökik Bennel (Matthew Goode), a jóképű fotóssal, akinek fogalma sincs, ki is ő valójában.

A testvériség (2006)

The covenant


A Spenser Akadémia tanulói mind egyetértenek abban, hogy az "ispwitchi fiúk" az egyetemi negyed legkeményebb srácai. Azonban ez csak a felszín, a négy jó barát ugyanis 300 éves titkot őriz: varázslók ők, akik egy XVII. századbeli boszorkányközösség leszármazottaiként mágikus erővel bírnak. Mikor felbukkan Ipswitch ötödik ivadéka, akit évszázadokkal ezelőtt száműztek, és a legkegyetlenebb eszközöktől sem riad vissza, hogy visszanyerje a hatalmát, a fiúknak fel kell venniük vele a harcot, mielőtt a Testvériség megsemmisül.

Boldogság (2006)

Happy/Dum


A Happy című romantikus film történetének főhőse Madhumati (Genelia D’Souza), akinek minden álma, hogy orvos legyen belőle, de az édesapja nem különösebben örül annak, hogy lányából tanult nő váljék. Egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően a pizzafutár Bunny (Allu Arjun) véletlenül Madhu tankönyvei közé rejti el egyik barátja szerelmes levelét, amit a lány szigorú politikus apjának okot szolgáltat arra, hogy azonnal férjhez adja őt a rendőrfőnökhöz, így kénytelen az iskolát abbahagyni. Mikor mindez kiderül, Bunny lelkifurdalást érez, hisz miatta került bajba Madhu. A fiú fogja magát, és meglátogatja az újdonsült vőlegényt – követelve a menyegző lefújását. Sikerrel is jár, ám eztán neki kell elvennie Madhu-t és férjként gondoskodni róla és a tanulmányairól.

Amerikai Hófehérke (2007)

Sydney White


Sydney White (Amanda Baynes) szép reményekkel kezdi tanulmányait azon az egyetemen, amelyet néhai édesanyja anno a szívébe zárt. Mostanság azonban új szelek fújnak az iskolai negyedben: a leányszövetséget beképzelt fruskák uralják, akik hamar kiutálják a körükből Sydney-t. A lány a kirekesztettek kóterjában találja magát hét hangyás hím társaságában. Az első riadalom elmúltával a kis csapat elhatározza, hogy visszavág a nagyképű csajoknak. Ebben segítségükre siet az iskola egyik legmenőbb sráca, Tyler Prince, aki gyengéd érzelmeket táplál a talpraesett Sydney iránt. Ez a visszavágó bizony mesébe illő lesz!

A házinyuszi (2008)

The house bunny

Véget ért Shelley nyuszi (Anna Faris) boldogsága. Betöltötte a huszonhetedik életévét, így kitették a szűrét a Playboy-házból, ahol pucérkodva ugyan, de édes semmittevésben éldegélt. Egyedül van, mint az kisujja és semmi okos nem jut az eszébe, mihez is kezdjen ezután. A véletlenek szerencsés összjátéka folytán végül egy főiskolai kollégiumban köt ki, ahol elvállalja egy szobára való nebuló felkészítését az életre. A jó tanuló diákok kezdetben kinevetik a platinaszőkeséget, azután irigyelni kezdik, majd rájönnek, hogy érdemes tanulni tőle. Igaz ezeket a (tan)tárgyakat bulizásnak, pasizásnak és sminkelésnek hívják.

Szeszélyes szerelem (2008)

My sassy girl




Charlie (Jesse Bradford), a félénk és idealista egyetemi hallgató még soha nem volt szerelmes, míg egy napon meg nem menti egy lány életét. A gyönyörű, ám megfoghatatlan Jordan (Elisha Cuthbert) szokatlan és különc udvarlásra készteti a fiút: egy évre külön válnak és addig érzelmeiket csak el nem küldött levelekben fejezik ki, hogy aztán ismét találkozva, közösen olvassák el azokat.

Campus háború (2009)

Sorority wars


A campusokon belül ádáz rivalizálás folyik a különböző házak között. Ha valaki nem tagja egy ház közösségének, jobban teszi, ha messze elkerüli azt. Ám néha még ez sem elég, hiszen a baj akkor is megtalálhatja az illetőt, ha nem is keresi azt. A Delta és a Kappa házak közötti rivalizálás igazi harci állapotot eredményez, amely próbára teszi Katie és Sara gyerekkoruk óta tartó barátságát is.

A közösségi háló (2010)

The social network

Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) jobban ért a számítógépekhez, mint a csajozáshoz. A Harvard egyetem diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. 2003-ban új ötlettel áll elő: egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat - és megváltoztatta az alkotóját is. Hat esztendővel és ötszázmillió ismerőssel később Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.

Narancs (2010)

Orange (Love in fall)


Ram (Ram Charan) egy fiatal, becsületes srác, Sydney-ben él, nem bonyolítja hazugságokkal életét. Eddig összesen 9 szerelme volt. Most első látásra beleszeret a bolondos egyetemista Jaanu-ba (Genelia D`Souza), aki teljesen elvarázsolja, viszont érzi, hogy nem tudja örökké szeretni őt (pont mint az összes eddigi lánynál)... Szegény Jaanu közben minden erejével azon van, hogy ellenálljon a heves udvarlásnak, hiszen a fiú kerek-perec megmondta, el fogja egyszer hagyni.

100% szerelem (2011)

100% love


Balu (Naga Chaitanya) iskolaelső, nincs vetélytársa, mindenki felnéz rá. Amikor a nénikéjének falusi lánya, Mahalakshmi (Tamannaah Bhatia) megérkezik a családjába, az élete teljesen megváltozik... Szöges ellentétei egymásnak, mégis a közös tanulás összehozza őket. Balu hatalmas egója miatt mégis összevesznek 3 évre...

William és Kate, egy álom valóra vált (2011)

William & Kate


A "William és Kate" azt a történetet meséli el, hogy a brit trónörökös és a polgári családból származó bájos lány közötti barátságból hogyan bontakozott ki a szerelem, és miként kápráztatták el a világot nemrég történt eljegyzésükkel. Szerelmüket attól a pillanattól fogva követhetjük végig, hogy a nagynevű skóciai St Andrews-i Egyetemen találkoztak, amiből kilenc évig tartó szerelem bontakozott ki. Történetük mesébe illő, mégis nagyon valóságos. Tele van szenvedéllyel, szakítással, kibéküléssel, reménnyel és reménytelenséggel. Helyzetüket még tovább nehezítették a királyi udvar elvárásai, a társadalmi nyomás, valamint a nagyszabású esküvőt övező, felfokozott médiaérdeklődés.

A szobatárs (2011)

The roommate


Sara (Aly Michalka) Iowa államból érkezett Los Angelesbe. Alig várja, hogy elkezdődjön az egyetem, és megismerje a nagyvárost. Találkozik a kollégiumi szobatársával, Rebeccával (Leighton Meester). A gazdag pasadenai lány a szárnyai alá veszi, megmutatja neki a várost, megosztja vele a ruháit. Sara hamarosan másokkal is összebarátkozik, ami, úgy tűnik, rosszul esik Rebeccának. Miután összejön a jóképű Stephennel (Cam Gigandet), egyre kevesebb időt tölt a lakótársával. Rebecca egyre nehezebben viseli mindezt, és Sara gyanakodni kezd, hogy a szobatársa talán mégsem az a bájos, kedves lány, mint akit megismert.

Totál beépülve (2011)

So undercover

Molly Moris (Miley Cyrus) kemény magánnyomozónő, akit most az FBI felbérel, hogy épüljön be egy iskolai lányszövetségbe, megvédendő egy gengszter lányát egy esetleges megtorlástól. Molly-nak fel kell vennie egy kifinomult egyetemista lány álcáját, ha el akar vegyülni. A beépülés után viszont kénytelen rájönni, hogy nem mindenki az az iskolában, akinek hitte őket (még ő maga sem).

Tökéletes hang (2012)

Pitch perfect


Beca (Anna Kendrick) az a fajta lány, aki inkább hallgatja azt, ami a fejhallgatójából jön, mint azt, ami belőled. Amikor megérkezik a főiskolára, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele, ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szólnak jól, amikor együtt énekelnek ebben a fergeteges új vígjátékban. Beca kiragadja az acapella énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élet-halál harcot folytatnak az érvényesülésért a főiskolás énekcsoportok könyörtelen világában. Ez vagy a legdögösebb dolog lesz, amit valaha csináltak, vagy a legőrültebb, de leginkább mindkettő.

Két nővel (2013)

Iddarammayilatho


Akansha (Cathrine Tresa) a miniszter lánya. Amikor megérkezik Barcelonába és épp birtokba veszi a szobát, ahol lakni fog a felsőfokú tanulmányai alatt, talál egy dobozt, amiben egy napló van. Miután kíváncsiságból elkezdi olvasni, kiderül, hogy az előző bérlőé volt. Egy romantikus szerelmi történet kezd kibontakozni az utcai zenész és bajkeverő Sanjuról és a hegedűművészetet tanuló Komaliról (Amala Paul). A szüleiktől jóváhagyást is kapnak a házasságra, Komali épp a szülei érkezéséről ír a naplóban, amikor leírja, hogy megszólalt a telefon… a napló nem folytatódik tovább. Akansha rá szeretne jönni, hogy Komali miért hagyta abba írását. Vajon megtörtént-e a házasság? Ki lehetett az a telefonáló, aki miatt nem folytatta a naplót?

Fiatalság bolondság (2013)

Yeh Jawaani Hai Deewani


Bunny (Ranbir Kapoor) és Naina (Deepika Padukone) két teljesen különböző típusú ember. Életük két jelentős állomásán találkoznak: először, amikor befejezve a középiskolát, nem tudják merre induljanak el a nagy világban, majd a felsőfokú tanulmányok után, húszas éveik vége felé ismét összehozza őket a sors. Szembetalálkoznak egykori önmagukkal, megvalósult és be nem teljesült álmaikkal…

Két világ - Házasságom története (2014)

2 states

Krish (Arjun Kapoor) és Ananya (Alia Bhatt) együtt tanulnak az egyetemen. Először csak a tanulásban segítik egymást, aztán összebarátkoznak, végül egymásba szeretnek. Az iskola befejeztével, két évnyi eltitkolt együttjárás után szeretnének összeházasodni, ám Krish tradicionális pandzsábi családból származik, míg Ananya egy büszke tamil bráhmin család sarja, így házasságuk mindkét család számára elfogadhatatlan...

A karácsony kilenc élete (2014)

The nine lives of Christmas


A férfi főszerepben a sármos Zachary Stone (Brandon Routh), aki tűzoltóként dolgozik és esze ágában sincs elköteleződni, nem hisz a szerelemben. Az élet úgy hozza, hogy egy szép napon mégis kénytelen agglegény lakását megosztani egy macskával (Ambrose), aki őt szemeli ki új gazdájának... A másik oldalon ott van az állatimádó (szintén macskatartó) orvostanhallgató, Marilee White (Kimberly Sustad), akinek a legfontosabb feladata jelenleg az egyetem befejezése, de már nagyon szeretne megállapodni, habár semmi ideje a férfiakra...

Forrás: port.hu; www.mafab.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése