2015. november 19., csütörtök

Esküvőszervezőkről szóló filmek

Szeretném, ha szeretnél (2001)

The wedding planner

Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi, aki a dúsgazdag és szépséges Frant (Bridgette Wilson) készül elvenni.

Boldogító igen, vagy nem (2004)

I do (but I don't)

Lauren Crandell (Denise Richards) esküvőszervező. Na jó, csak asszisztens, de problémamegoldásban utolérhetetlen. Jó példa erre az alpinista vőlegény megmentése a templom tornyáról, ahol megismerkedik a mentésre kiérkező, arcátlanul jóképű tűzoltóval, Nickkel (Dean Cain). Azonnal beleszeret a tűzoltóba, annak ellenére, hogy a válása óta egyetlen férfiban sem bízik meg. Hidegzuhanyként éri a felismerés: Nick a legszörnyűbb ügyfelének, Darlának (Karen Cliche) a vőlegénye. Hab a tortán, hogy közben anyja mindent elkövet azért, hogy Lauren visszatérjen hűtlen férjéhez.

27 idegen igen (2008)

27 dresses


Jane (Katherine Heigl) egy idealista, végtelenül romantikus és mindenkinél önzetlenebb nő. Ugyanakkor pedig állandó résztvevője mindenféle esküvői és lakodalmi rendezvényeknek, bár a saját boldogsága még látóhatáron belül sincs. Ám amikor Jane húga, Tess (Malin Akerman) iránt saját főnöke, George (Edward Burns) lobban szerelemre (s, akibe titkon Jane is szerelmes), hősnőnk kénytelen felülvizsgálni eddigi "örökké-csak-koszorúslány" életstílusát. Jane mindig is jó volt abban, hogy odafigyeljen másokra, saját boldogságáról azonban képtelen gondoskodni. Egész élete csak arról szólt, hogy mindenkit boldoggá tegyen maga körül, ráadásul huszonhét különböző koszorúslányruha lapul szekrényében, így mindezt bizonyítani is tudja. Egy emlékezetes estén Jane éppen kénytelen ingázni két esküvői fogadás között a Manhattan-Brooklyn vonalon, a nem mindennapi teljesítménynek pedig véletlenül szemtanúja lesz Kevin (James Marsden), a riporter, aki nagyszerű sztorit szimatol. Szerinte Jane, az esküvőfüggő története temérdek kaput nyit majd meg előtte a magazinon belül. Kevin minden olyasmire cinizmussal tekint, ami Jane számára kedves, így nem igazán jönnek ki egymással. Aztán megjelenik Tess és megkéri nővérét, hogy szervezzen egy újabb menyegzőt: Tess-ét és George-ét. Jane érzelmei a férfi iránt azonban megdöbbentő végkifejlethez, és talán egy új élet kezdetéhez vezetnek.

Egy halom lakodalom (2010)

Band baaja baaraat


Az utolsó éves egyetemista, Shruti (Anushka Sharma) nagy álma, hogy esküvőket hozzon tető, illetve a lakodalmas sátor alá. Ezzel szemben Bittoonak (Ranveer Singh) fogalma sincs arról, mihez kezdjen diploma után. Egyetlen dolgot tud biztosan: nem akar apja akaratának megfelelően hazamenni távoli falujába, hogy átvegye a családi gazdaság irányítását. Pedig már a traktort is megvették neki! A menekülőutat kereső fiú nemes egyszerűséggel Shruti nyakába varrja magát, és a számára teljesen ismeretlen rendezvényszervezés világába csöppen. Az egymást nem kifejezetten szívelő fiatalok közös vállalkozást indítanak, és azt az ambiciózus célt tűzik ki maguk elé, hogy ők lesznek a legnagyobb, a leggazdagabb, a leghíresebb esküvőszervező páros.

A bátyám menyasszonya (2011)

Mere brother ki dulhan


Az Angliában élő Luv (Ali Zafar) úgy érzi, eljött az ideje a nősülésnek. A nagyvilági férfi a hagyományoknak megfelelő szelíd, engedelmes indiai feleséget akar, és az elrendezett házasság legfontosabb hozzávalójának, az ideális arának beszerzését otthon élő öccsére bízza. Csakhogy a család által választott, első pillantásra szende leányzó (Katrina Kaif) a valóságban zabolátlan istencsapása, aki az őrületbe kergeti a felügyeletével megbízott ifjabbik testvért (Imran Khan).

Toszkániai esküvő (2014)

Toscaanse bruiloft


A fiatal és bájos hölgy, Sanne a napsütötte Itáliában pompás vidéki kúriát működtet. A birtok a mesés Toszkánában, az álomesküvők ideális helyszínén várja látogatóit. A Villa Matrimonio vendégei rendszerint itt ünneplik meg a szerelmet és az életet. Sanne odaadással és nagyszerű érzékkel szervezi meg mások esküvőjét, holott az ő házassága nem sikerült, elvált és egyedül él. A harmincadik születésnapján találkozik Jeroenel, aki válóperes ügyvéd, és egyáltalán nem hisz a szerelemben. Kapnak vajon egy újabb esélyt az élettől, vagy továbbra is csak asszisztálnak mások házasságkötéséhez és szétbontásához?

Az esküvőszervező rejtélye (2014)

Wedding planner mystery



Carnegie Kincaid (Erica Durance) egy perfekcionista esküvőszervező. Amikor gyilkosság történik és az egyik menyasszonyát elrabolják, gyanúsított lesz. A rendőrség kihallgatja, a sármos Aaron Gold (Andrew W. Walker) riporter pedig folyton körülötte lebzsel.

Egy tökéletes esküvő (2015)

Perfect match


Jessica (Danica McKellar) esküvőket szervez, méghozzá egyedül és igen különlegeseket. Ezúttal kénytelen a pár kérésére a rendezvényszervező Adam társaságában dolgozni, akinek nem sok köze volt eddig a romantikus eseményekhez. A két szervezőnek két külön elképzelése van az esküvőről, ahogyan a menyasszony és a vőlegény is másra vágyik.

Esküvői harangok (2016)

Wedding bells



Egy házasodni készülő pár egy héttel az esküvő előtt elveszíti minden pénzét, így veszélybe kerül a lagzi. A menyasszony legjobb barátnője (Danica McKellar) és a vőlegény legközelebbi séf barátja mindent elkövet annak érdekében, hogy a nagy napon minden rendben menjen és időtlen, de trendi esküvőt hozzanak össze.

A kerítőnő (2016)

Ms Matched




Libby Boland (Alexa PenaVega) igazi  álmok valóra váltója, ügyfeleinek mesebeli romantikus esküvőket tervez. A legnagyobb problémája mégis a szerelem lesz, amikor beleesik az új esküvői kasszasiker írójába (Shawn Roberts), akinek a fő műve épp őellene dolgozik, ugyanis Ben könyve arról szól, hogyan szervezzünk meg olcsón egy menyegzőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése