2016. december 8., csütörtök

Korcsolyás filmek


Halálforgás – Borotvaélen (1992)

The Cutting Edge



Doug szabadszájú, kicsit önző, a hoki új csillaga. Ám az olimpián balesetet szenved és le kell mondania a profi karrierről. Kate egy elkényeztetett, egoista, papa kedvence műkorcsolyázó, aki hatalmasat bukik ugyanazon az olimpián. Minden partnét elüldözi. Ám orosz edzője új partnerrel áll elé, Douggal. Elkezdődik a felkészülés, tét a következő olimpia. Ám a két teljesen különböző ember semmiben nem ért egyet, legyen az zene, koreográfia, kürruha. Mégis szenzációs pár válik kettőjükből, akik tökéletesen hajtják végre az olimpia döntőjéban az orosz edző álmát, a Pamcsenko-féle halálforgást.


Halálforgás 2. – Aranyesély (2006)

The Cutting Edge 2: Going for the gold



Szikrákat szórnak a korcsolyák, és forrnak az indulatok, amikor párba kerül a műkorcsolyázó Jackie (Christy Carlson Romano) az extrém in-line korcsolyás Alexszel (Ross Thomas). Miközben a fiatalok, akik olyanok, mint a tűz és víz, kínkeservesen igyekeznek kijönni egymással jégen és jégen kívül, Jackie olimpiai bajnok szülei edzői irányítása mellett egyre közelebb siklanak az olimpiai aranyhoz, és ahogy forrósodik a verseny, úgy lesz egyre szenvedélyesebb kettejük románca is!

Halálforgás (Szerelem és jég) 3. – Éld az álmod (2008)

The Cutting Edge 3: Chasing the dream



Azután, hogy partnere megsérül, a jóképű és gazdag aranyifjú Zack Conroy (Matt Lanter) megkéri hockey játékos Alexet (Francia Raisa), hogy legyen az új partnere. A páros a világbajnokságra készül, Alex sokat változik az edzések alatt és a pár lassan szinkronba kerül egymással a jégen. De kapcsolatuk egy félreértés miatt megromlik, és ez veszélyezteti, sőt, tönkre is teheti esélyüket a bajnokság megnyerésére.

Halálforgás (Borotvaélen) 4. – Tűz és jég (2010)

The Cutting Edge 4: Fire & ice




Alex Delgado (Francia Raisa) műkorcsolyázó karriere félbe szakad, amikor partnere (és egyben szerelme) megsérül. Az összetört szívű lány befejezi a versenyzést és elkezd tanítani. James McKinsey (Brendan Ferh) a gyorskorcsolyázó rosszfiú ekkor tűnik fel a színen, aki már akkor felfigyelt a lányra, mikor eltiltották a gyorskorcsolyázástól... Nincs sok nő a földön, aki nemet tudna mondani a jóképű srácnak, kivéve talán Alexet...

Jégkirálynő a hokipályán – Térdvédő vagy flitter (2005)

Go figure



A 14 éves Katelin (Jordan Hinson) tehetséges jégtündér, aki megfelelő edző mellett esélyes lehet az olimpiára. Natasha, a hírhedt orosz edzőnő elintézi neki, hogy ösztöndíjasként az iskolájába kerüljön. Cserébe hokisnak kell álcáznia magát, és titokban tartani a lányok hokicsapata előtt az igazságot. Katelin úgy véli, simán menni fog, arra azonban nem számít, hogy korcsolyatudásával csak a jeget nyalogatja majd.

Jéghercegnő (2005)

Ice princess



Nagy jövő előtt áll a tizenhét éves Casey (Michelle Trachtenberg). Fizikából ő az osztály legjobbja, a Harvardon tanulhatna. Tanára biztatására tanulmányt ír a nyáron, amely megnyithatja előtte az utat az egyetem felé. Ennek témájául a műkorcsolya világában érvényesülő fizikai törvényszerűségeket és összefüggéset választja. Hogy némi gyakorlati tapasztalatra is szert tegyen, beiratkozik a korcsolyasuliba. Hamarosan rájön, hogy tévedett: nem a tudomány hozza lázba, hanem a műkorcsolya, ez az ő igazi szerelme. Közeleg a nyár vége, és hamarosan döntenie kell, melyiket válassza?

Jéghideg álmok (2009)

Ice dreams



Egy tanár, miután örököl egy korcsolyapályát, ösztönző kapcsolattá válik a korábbi olimpikon korcsolyázó, Amy Clayton (Jessica Cauffiel), és egy fiatal tehetség között. Claytonnak 14 évvel ezelőtt tragikus balesete volt, de azért, hogy sikeresen eddze ifjú tanítványát, felül kell kerekednie múltjának démonjain.

Jégvárak (2010)

Ice castles



Lexi (Taylor Firth) rendkívül tehetséges műkorcsolyázó, álmai netovábbja, hogy részt vehessen a téli olimpián. Vágya már-már teljesülni látszik, amikor élete és karrierje tragikus fordulatot vesz, egy rosszul sikerült ugrás következtében súlyos fejsérülést szenved, melynek során elveszti látását. Szerelmének, Nicknek (Rob Mayes) azonban sikerül meggyőzni Lexit, hogy ne adja fel, s tovább készüljön a bajnokságra.

Vak bolondok (2010) 

Lafangey Parindey



Nandu (Neil Nitin Mukesh) egy harcos, aki rossz társaságba keveredik és egy esős éjszaka autóval elüti a hírességre vágyó görkorcsolyás Pinky Palkart (Deepika Padukone). A lány a baleset következtében megvakul, de nem adja fel álmát, továbbra is gyakorolni akar, hogy megnyerje az India's Got Talent nevű tehetségkutatót. Nandu szíve megesik rajta, sajnálja tettét, de képtelen bevallani az igazat, hogy ő vezette az autót. Elkezd barátkozni a lánnyal és szép lassan megtanítja szemek nélkül is látni.

Karácsonyba esve (2016) 

Falling for Christmas 



Debbie Macomber 2010-ben megjelent könyvének szívmelengető filmes verziója. Amikor a híres korcsolyacsillag, Claire megsérül néhány héttel a világbajnokság előtt, kénytelen egy rehabilitációs központba utazni a hegyekbe. Itt találkozik a jóképű, egykori prefesszionális hoki játékos apukával és családjával, akik ráébresztik a lányt, hogy a sporton kívül is létezik élet.

Forrás: femcafe, port.hu; www.mafab.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése